admin

door

Domeinnaam registreren

februari 9, 2013 in Geld verdienen met website

Je hebt een niche gevonden waar jij, je geld wil gaan verdienen. Je hebt onderzoek gedaan naar de zoekwoorden die domeinnaam-registrereninteressant voor je niche zijn. Nu is het moment om een domein naam uit te kiezen. Dit is een zeer belangrijk moment. Je domein naam is namelijk zeer belangrijk voor je online business.

Een domeinnaam is belangrijk om meerdere redenen. Belangrijkste daarvan zijn ‘branding’ en SEO. Je domeinnaam moet pakkend zijn zodat mensen het makkelijk onthouden, het moet daarbij ook nog eens zoekmachine vriendelijk zijn. Ik ga op deze pagina uitleggen hoe je het beste een domeinnaam kan registreren.

Hoe bepaal je welke domeinnaam je moet registreren?

Uit je niche en zoekwoorden onderzoek zijn bepaalde zoekwoorden naar voren gekomen. Je kiest dat een zoekwoord waar het meeste op gezocht wordt en gaat kijken of de domeinnaam nog vrij is. Ik neem deze blog als voorbeeld. Ik wil met deze blog graag scoren voor online geld verdienen. Onlinegeldverdienen.nl is bezet, dus ik ben opzoek gegaan naar andere variaties. Het is natuurlijk ideaal als je een exact match hebt tussen je zoekwoord en je domeinnaam, maar dit is meestal niet het geval.

Welke domein extensie is het beste om te registreren?

Ik ben zelf van mening dat je altijd voor een .nl extensie moet gaan. Ook als is dit met een streep er tussen, maar dit is helemaal afhankelijk van jezelf. Een .nl domein scoort over het algemeen beter in Google dan een ander. Hier verschillen de mening over, maar ik ben er van overtuigd dat een .nl extensie veel beter werkt.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Domeinnaam registreren , 5.0 out of 5 based on 1 rating

Related posts:

2 reacties op Domeinnaam registreren

 1. Beste,

  In het bovenstaande artikel zeg je dat een .nl domein het beste rankt in de zoekmachines maar ligt dit niet geheel aan de SEO? Naar mijn mening kun je namelijk net zo goed een .com / .org / .net of .info domein nemen en je gewoon wat meer focussen op de linkbuilding enzo..

  Ik ben geen seo expert dus hoor graag of mijn stelling klopt of niet.

  Met vriendelijke groet,

  Thijs

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 2. Hè Thijs,

  Dat is niet helemaal waar. Het is wel zo dat een .com of .net website met betere SEO beter zal scoren dan een .nl domeinnaam maar als SEO gelijk is dan zal .nl beter scoren. Het moet dan wel om een EMD gaan.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>