admin

door

Geld verdienen met webshops

februari 9, 2013 in Geld verdienen met website

winkel mandHet klinkt natuurlijk heel gemakkelijk: je regelt een domeinnaam en webruimte en begint je eigen webwinkel. En met dit e-commerce project verdien je natuurlijk meteen geld als water en verdubbel je iedere week je omzet. Helaas, niets is minder waar….

Kan ik dan wel geld verdienen met een webwinkel?

Natuurlijk kun je aantrekkelijke verdiensten behalen met het runnen van een webshop. Maar alleen als je het goed aanpakt. Laten we even een paar essentiële factoren en zaken op een rijtje zetten, die nodig zijn om een succesvolle basis voor je internetwinkel:

Voldoende bezoekers naar je webshop

Net als in een fysieke winkel, heeft ook een winkel op internet voldoende bezoekers nodig. Als je maar een handjevol bezoekers per dag hebt zal de kachel daar echt niet van kunnen branden. Je zult dus moeten investeren in tijd, techniek en reclame om de bezoekers in jouw winkel te krijgen.

Een webwinkel met aantrekkelijke producten

Ook in een webshop moeten de bezoekers de aangeboden spullen aantrekkelijk vinden, zowel qua uiterlijk, kwaliteit en prijs. Je kunt nog zo veel bezoekers hebben, als ze niets kopen kun je jouw webshop net zo goed sluiten. Bovendien zijn aantrekkelijke producten ook essentieel om bezoekers naar je webshop te krijgen.

Een goed functionerende webwinkel

Stel dat je zo ver bent gekomen dat je genoeg bezoekers in je webshop hebt, die bovendien iets van je willen kopen. Die koopactie bestaat meestal uit het klikken op een button ‘Koop Nu’ waarna het product in het winkelmandje komt. Maar daarmee zijn we er nog niet, de bezoeker moet de aankoop op een makkelijke manier kunnen afronden, zonder al te veel nodeloos geklik en gezoek, en hij/zij moet de aankoop ook makkelijk en betrouwbaar kunnen betalen. Daarna is het aan jou, als webwinkelier, de taak om de bestelde spullen zo snel en goed mogelijk af te leveren, vergezeld van een factuur en pakbon. Dat houdt dus in dat er een goed functionerend webwinkelsysteem moet draaien, het liefst met de mogelijkheid om dit te koppelen aan je boekhouding zodat je je boekhouder ook tevreden kunt stellen.

Resumé: een goede webshop verdient een goede voorbereiding

Zoals je ziet kun je, als je een webwinkel wilt beginnen, beter niet over één nacht ijs gaan. Maar als je je webshop zowel qua bezoekers, producten en techniek goed voor elkaar hebt, zou je er inderdaad een leuke bron van verdiensten mee kunnen opbouwen. Daarom is het verstandig om je vooraf goed te oriënteren en verdiepen in de volgende zaken, die wij net als hierboven in drie hoofdzaken hebben gesplitst:

1) Voldoende bezoekers

Is er een markt voor mijn product, kan ik de bezoekers iets bieden dat ze daadwerkelijk in mijn webshop willen kopen?

Hoe krijg ik genoeg bezoekers naar mijn webshop? Is het voldoende om mijn webshop te optimaliseren voor de zoekmachines en een heleboel links naar mijn website te regelen, of moet ik ook adverteren? En waar ga ik adverteren?

2) Koopactie

Zijn mijn producten, en de manier waarop deze gepresenteerd worden, aantrekkelijk genoeg om daadwerkelijk iets in mijn webshop te kopen? Zijn ze niet alleen mooi, maar is de prijs/kwaliteitsverhouding ook in orde? En wat doe ik met de verzendkosten?

3) Afronden koopactie, betaling, voorraden en levering

Heb ik een goed functionerend systeem voor mijn webshop, en hoe ziet het met de betalingsmogelijkheden, voorwaarden, administratie, voorraden, levertijden en afleveringen? Wat doe ik met naleveringen, retouren en klachten?

Ook jij kunt geld verdienen met een webshop!

Zo zie je maar weer dat je, voordat je aan een webshop begint om op internet geld te verdienen, je op vele gebieden flink moet voorbereiden. Er zijn overigens nog meer aandachtspunten, waar wij later nog op terug zullen komen. Maar als je het slim aanpakt kun je wel degelijk geld verdienen met je webshop.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)
Geld verdienen met webshops, 4.0 out of 5 based on 2 ratings

Related posts:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>