admin

door

Niche kiezen

februari 9, 2013 in Geld verdienen met website

Niche kiezenJe hebt besloten om een website te beginnen. De volgende stappen zijn zeer belangrijk. Je gaat tenslotte vanaf nu energie in je website steken en je wilt niet dat die energie verloren gaat. Het is daarom zeer belangrijk om na te denken waar je website nou over moet gaan. Om dat te bepalen zijn de volgende 2 vragen zeer belangrijk :

 1. Waar heb je zelf verstand van
 2. Is er veel concurrentie in die niche

Bovenstaande vragen zijn altijd van toepassingen.

Het is zeer belangrijk dat je zelf affiniteit hebt met de niches waarover je websites gaan. Je moet tenslotte regelmatig artikelen gaan schrijven op je websites. Als je niet weet waar je over schrijft, wordt het een zeer moeilijk taal om het vol te houden.

Zoals hierboven aangegeven is het zeer belangrijk om te kijken of er veel concurrentie in je niche is. Als er veel concurrentie is, zijn de CPC voor PPC campagnes zeer hoog en is het tevens ook zeer moeilijk om een top positie in Google te behalen.

Er zijn verschillende manieren om te zien hoeveel concurrentie er is voor een bepaalde zoekwoord. Er zijn heel veel tools die je kunnen helpen om de juiste zoekwoorden te vinden. Wij gaan hier de 3 belangrijkste bespreken.

Google Adwords tool 

Google adwords tool is een gratis tool aangeboden door Google. Deze tool is eigenlijk voor adverteerders bedoelt. Google adwords tool geeft een redelijke indicatie weer van de huidige markt.

Je kan er o.a. zien :

 • Hoe vaak er op een bepaalde zoekwoord wordt gezocht
 • Hoeveel een adverteerder er moet voor betalen voor een klik
 • Hoeveel concurrentie er is voor een bepaalde zoekwoord
 • Welke zoekwoorden er gerelateerd zijn aan een bepaalde zoekwoord

Alle andere tools gebruiken de data die afkomstig is van adwords tool, je moet ook altijd je adwords account gegevens opgeven als je gebruik maakt van die tools.

Market Samurai

Markt samurai is een tool gebaseerd op Google adwords. Deze tool analyseert de data van Google adwords en combineert het met andere informatie en tools. Je kan met deze tool o.a. zie:

 • Hoe vaak er op een bepaalde zoekwoord wordt gezocht
 • Hoeveel een adverteerder er moet voor betalen voor een klik
 • Hoeveel concurrentie er is voor een bepaalde zoekwoord
 • Welke zoekwoorden er gerelateerd zijn aan een bepaalde zoekwoord
 • Hoeveel backlinks de website in top 10 hebben
 • Welke backlinks de website in top 10 hebben
 • Welke domein namen in de niche nog vrij zijn
 • En nog veel meer..

Ik raad markt samurai aan voor beginnende internet marketeers. Het combineert alle beschikbare informatie en is redelijk betrouwbaar.

Keyword blaze

Ook weer een tool gebaseerd op Google adwords tool. Ik zie eigenlijk de toegevoegde waarde van deze tool niet in, maar ondanks mijn mening zijn heel veel marketeers er wel over te spreken. Deze tool geeft eigenlijk het zelfde informatie weer als Google adwords tool.

Als je erachter bent waar je over wilt gaan schrijven en welke zoekwoorden belangrijk voor je zijn, kan je verder gaan. Het volgende stap is een domein naam uitkiezen en een hosting pakket die erbij past.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Niche kiezen, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Related posts:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>